Prezentare

Una dintre caracteristicile de baza ale existentei universale este ECHILIBRUL. Celula umana nu ar putea exista daca echilibrul dintre anumite substante ar fi sensibil perturbat. Omul nu ar putea merge in doua picioare daca un Proiectant ingenios nu ar fi asezat anumite elemente in echilibru la nivelul cutiei craniene. Apa si aerul nu ar fi dat viata planetei noastre, daca anumite elemente din tabelul lui Mendeleev nu ar fi fost puse de catre Cineva intr-un echilibru perfect. Sistemul nostru solar s-ar fi dezintegrat demult, la fel si galaxia, toate s-ar fi transformat in haos, daca Cineva foarte priceput nu le-ar fi calibrat cu exactitate de microni si nu le-ar fi pornit pe traiectorie.

Daca ne intoarcem in timp la momentul Creatiei omenirii, ramanem incantati de ECHILIBRUL perfect asezat de catre Proiectant in interiorul celulei existentiale pe care o numim Familie, atunci cand a creat un Barbat si o Femeie. Acest echilibru il putem experimenta personal si in ziua de astazi, daca respectam instructiunile de functionare pe care le-am primit de la Constructor.

Tot atunci, la inceput, au fost puse bazele ECHILIBRULUI dintre Dreptate si Dragoste pe planeta noastra. Dragostea, atat de necesara pentru a ne asigura fericirea si Dreptatea, atat de necesara pentru a ne asigura vesnicia fericirii.

Pentru ca ECHILIBRUL Vietii, atat din punct de vedere material cat si spiritual, sa poata fi implementat cat mai adanc iar apoi consolidat pe pozitie, era nevoie de inca un element, pe care il apreciem ca fiind esential si anume Libertatea individului creat. Fara libertatea de alegere, nu ar fi putut exista nici echilibru. In acelasi timp insa, libertatea de alegere poate aduce cu sine si riscuri. Nu avem la dispozitie toate datele istoriei de la inceput, ceea ce stim insa este faptul ca acea libertate fara de care nu putea exista un echilibru, a dus in cele din urma la distrugerea echilibrului. Am auzit voci care il critica pe Creator acuzandu-l de incompetenta sau de cinism sau de nepasare…sau de toate la un loc. Acest lucru se intampla datorita faptului ca notiunea de ECHILIBRU nu este inteleasa.

Am creat aceasta pagina nu pentru a ne erija noi in creatori de echilibru, nici pentru a-i invata pe altii ce inseamna echilibrul ci din nevoia de a reface echilibrul in noi insine si, fara aroganta, pentru a-i ajuta si pe alti cautatori de echilibru sa il gaseasca. Fiindca ECHILIBRUL inseamna VIATA.

P.S.: Cuvantul ECHILIBRU exprima o notiune existentiala atat pe plan fizic, cat si spiritual. Din pacate insa, este folosit abuziv de catre fortele inselatoare din aceasta lume si din afara ei, astfel incat a fost redus la dimensiuni banale si, fie este perceput ca aducator de teorii inselatoare, fie se reuseste prin intrebuintarea lui, ducerea in ratacire spirituala a unui numar impresionant de oameni. Din acest motiv am ezitat initial sa folosesc acest cuvant la denumirea site-lui de fata, dar in final am hotarat sa lupt pentru semnificatia cuvantului ECHILIBRU si sa nu-l las pentru totdeauna confiscat si folosit de catre fortele oculte prezente pretutindeni in jurul nostru. Echilibrul a fost creat de catre Stapanitorul Universului si merita adus mereu in atentie fiindca de el depinde viata si existenta tuturor elementelor din Univers, inclusiv a oamenilor.